Åpnet opp for feriemodus?

Postet av Frank Eilert Fossum den 22. Jun 2022

Det ble et stort tap i tall for Stovner SKs G14 i 2. div., avd. 1, mot Lyn på Rommensletta. Vi kan slå fast med en gang at det ikke var keeperen til Stovner som hadde skylda for det. Blant en litt sommerslapp gjeng med spillere fra begge klubber, skilte han seg ut med å være helt på. Men, det er ikke så unaturlig at keepere gjør det bra når de får mange skudd mot seg, og er i flere pressede situasjoner. Bra jobba, sier jeg.

I åpningen av kampen måtte Stovner forsvare seg i høyden . . .

. . . og i lavere posisjoner . . .

. . . men det holdt ikke . . .

. . . Lyn kunne juble for det første målet allerede etter 6 minutter

Etter 5 minutters spill kom Lyn seg til to cornere på rad, like i utførelse. Ballen kom ut på ca. 20 meter. Skuddet reddet André til den andre corneren. Han reddet igjen, men nå gikk ballen inn på banen, og det påfølgende skuddet gikk i mål.

Lyn får et par muligheter til før Stovner spiller seg til et frispark fra 25 meter. Skuddet går utenfor mål. De spiller seg til ytterligere et frispark. Lyn kontrer og setter inn 0–2. Da har det gått et kvarter av omgangen.

Spillet fortsetter i et bedagelig tempo. Vi er litt overrasket over at 14-åringene spiller så mye i klynger. Det kan tyde på lite bevegelse. Lyn greier å plassere en spiller eller to, stående litt lenger fra de andre. Når ballen når fram til dem får de et bedre rom å gå i. Det skjer litt på overtid i første omgang, og de kan gå til pause med 0–3.

Stovner angriper . . .

. . . men Lyns keeper tar godt grep om ballen

Det ble noen harde tak innimellom

Liten, men morsom pauseunderholdning

2. omgang startet med en god beinparade av André. Er det noe spesielt med det 6. minutt; iallfall får Lyn en corner da, som i 1. omgang, og setter inn 0–4.

Stovner går rett i angrep. Det gjør også en Lynspiller, og det så hardt at han blir belønnet med gult kort. Skuddet går over fra 20 meter. 10 minutter har gått, Stovner angriper, og et panikkspark fra Lyn skaffer oss en resultatløs corner.

Kvarteret nærmer seg da et svært godt raid starter dypt inne på vår bane, helt ute på høyresida. Jacob avanserer helt opp til Lyns sekstenmeter og setter inn redusering til 1–4.

Stovners cornerspark gir ballen full fart . . .

. . . og det var nære på et mål

Mål til Stovner ble det etter Jacobs raid

Etter vel 20 minutter benytter Lyn det stillestående spillet, og øker til 1–5. Den siste delen av kampen fortsetter stillestående. Lyn spiller litt sakte klikk-klakk, og Stovner går etter ballen. Igjen oppstår derfor situasjonen hvor Lyn får litt mer rom. De sette inn 1–6 og 1–7. Og kampen fader sakte ut med det.

Begge lagene var tydelig i begynnende feriemodus. Lyn beholdt posisjonene på banen bedre enn oss. Derfor endte det som det gjorde.

Stovner sliter seg framover . . .

. . . men det var Lyn som fikk resultatene

Stovner G14s trener, Ferhat, har fått noe å tenke på. Gutta hans har bare to seire i serien, men de har utklasset konkurrentene i OBOS-Cup. I 1. runde ble gode Årvoll slått 5–3 og Ready ble feid av banen med 9–1. Langhus venter i 3. runde. Den kampen spilles 30. august.

Nå gjenstår bare en kamp før sommerferien. Det skjer i dag, onsdag 22. juni, kl. 18.30, mot Bærums Verk Hauger på Rommensletta.