Disse sprudlende, glade jentene mener alvor

Postet av Frank Eilert Fossum den 18. Sep 2024

Stovners J13 har vi kunnet følge i flere år. Det er blitt en gjeng som har utviklet seg og holdt sammen. De kan vise til mange gode resultater i både fotball og futsal. Støtteapparatet har vært godt, og jentene har en god sosial tone. Tilsammen er dette en svært viktig del i det å være et lag som yter godt på fotballbanen. Jentene er blitt godt kjent og trygge på hverandre på banen, og vi ser at de er oppriktig glade på medspillernes vegne når de gjør det bra.

I 2024 spiller 13-åringene 9er. Serien er delt i to, en vårsesjon og en høstsesjon basert på resultatene på våren. Jentene våre har variert noe i prestasjonene. De ble nummer sju etter 3 seire, 1 uavgjort og 5 tap. Høstsesongen har de på fem kamper, inkl. denne, 3 seire, 0 uavgjort og 2 tap. De ligger nå på 3. plass.

Velkommen til Rommensletta

Lykke til

Det var ikke bare stovnerjentene som spiller fotball, også jentene fra Røa 2 er villige til å spille god fotball. Til å begynne med var de offensive, skaffet seg noen cornere og kom til et par farligheter. Litt antydning til usikkert forsvarsspill hos Stovner i starten; var de overrasket over Røas angrep? Men det tok ikke så veldig lang tid til spillet satt. Det ble noen saftige dueller og harde tak på midtbanen. Utover i kampen merket vi oss også at finter og taklinger er blitt en del av spillet deres.

Etter atten minutter satte Nour inn 1–0. Det ble kanskje litt tyngre for røajentene da Ashley bare fem minutter senere sendte i vei et langskudd som gikk inn til 2–0. Det gjorde det ikke bedre at det bare gikk tre minutter før et godt angrep fra Stovner endte i en corner. Den ble nikket i mål av en uheldig røaspiller.

Jentene våre var flinke til å posisjonere seg, og de har tydelig trent på nærkamp. De gikk i dueller med bevisst kroppskontakt, de la tyngde til. Ikke stygge ting, bare tunge krefter. Røajentene var med og gjorde duellene og spurtene til en glede å se på. Det var ingen enveiskjøring.

Men det var altså våre jenter som greide å lage mål. Nour satte sitt tredje mål fem minutter før pause.

Etter seks minutter av annen omgang hadde Nour satt ytterligere to mål. Og nå var det også spillemessig Stovner som regjerte. Man skulle tro at det kunne bli flere mål. Det ble også det men det tok tid.

Røa kjempet, hadde noen angrep, men fikk ikke til avslutningene. Keeperen vår, Kisha, hadde ikke all verdens å gjøre, og tok det som kom helt greit. Spennende å følge henne. Gode keepere vokser ikke på trær.

De to siste målene kom fra Nour og Dina. Så det hele endte 8–0. Våre to siste kamper har gitt 13–0 i mål. Vi skal dog ikke glemme at kampen før det tapte vi 3–8 for avdelingsleder RASK/LIF/MS.

Det skal kjempes om 12 poeng i de fire kampene som står igjen, og med god innsats, godt humør – og litt flaks – er det fortsatt mulig å vinne avdelingen.

Røa sparker igang kampen

Røa med tidlig corner . . .

. . . det ble litt rotete foran mål, men Stovner avklarte

Nour i fint driv passerer Røajentene . . .

Røa er frampå, men Kisha er høyt oppe og har full kontroll

Nour var lettbeint, drivende, og visste hvor målet sto . . .

. . . her scorer hun ett av sine fem mål

Det sto 4–0 til Stovner ved pause. Røas trener og jentene prøvde å finne en måte å stoppe stovnerjentene på

Også Stovner brukte tid til hvordan de skulle opprettholde nivået, og kanskje finne noen detaljer som kunne gjøre spillet deres enda bedre

Smilende stovnerjenter satte inn kampens nest siste mål

Røa hadde absolutt sine muligheter. Men Stovners mål var stengt for dagen

Dina satte inn det åttende målet med en suser forbi ørene til Røas keeper . . .

. . . da fikk hun en velfortjent karuselltur

Fansen er fornøyd . . . han bak til høyre er allerede i gang med å sjekke tabellen og se når neste kamp er

Nå skal vi juble litt – og så skal vi forberede oss til kampen mot Jardar 22. september

Neste kamp er borte mot Jardar på Bjørnegård kgr. søndag 22. september kl. 18.30. Jardar ligger på 7. plass. De spilte uavgjort 2–2 mot HSIL i denne runden.

Neste hjemmekamp er søndag 6. oktober kl. 18.30 på Rommensletta. Motstanderen er Sagene som ligger på 5. plass.