60+ volley "tente" på teppebowling

Postet av Frank Eilert Fossum den 26. Feb 2024


60+ volley har i noen år trent og spilt volleyball i Stovnerhallen på onsdager. Vinterferieuka var intet unntak. Men i tillegg til volleyball skulle de få teste en ny idrett: teppebowling. Stovner SK opprettet ifjor en idrettsgruppe for bowling. Det trengs det egne haller til, men teppebowling kan spilles i alle haller, og er en usedvanlig fin aktivitet for alle aldersgrupper, kjønn og ferdighetsnivåer. En svært inkluderende idrett.


Det er viktig med oppvarming og trening


Ballen på vei mot taket


Kampen settes igang


Uuut


Tett kamp ved nettet


En god serve krever god konsentrasjon


Takk for kampen


Fysisk aktivitet skaper overskudd og glede. Pause med frukt, kaffe og kaker gir energi til å prøve en ny idrett . . .


. . . teppebowling. Busi gir en innføring i idretten. Den ligner mest på petanque og lignende spill. Det legges opp ei lita målkule (jack), og så er det om å gjøre å legge kula du spiller med så nær målkula som mulig


Spillet er greit å lære seg, men teknikken må det terpes litt på. Det ligger en kloss i veien som må rundes. De vil si at kula må skrus. Selve skruen bidrar kula med, men spilleren må være presis med utkastet og styrken på kastet


Kastet er helt avgjørende


Den herlige følelsen av mestring gir seg utslag i stor spilleglede


Det er innmari moro og spennende å spille på lag


Tommel opp


Det siste kast er gjort . . .


Hjørdis og Busi ruller sammen banen, og gleder seg allerede til neste sammenkomst med volleyball og teppebowling.


Litt om bakgrunnen til 60+

Stovner SKs moderklubb Vestli IL, startet i 2014 med volleyball. Allerede året etter kom de igang med 60+ på dagtid. Dette har fortsatt fram til i dag. Noen av dagens deltakere har vært med hele veien fra starten. Litt utskifting har det vært hvert år. Nå er det 10–12 damer som trener fast på onsdager klokka 12.00 i Stovnerhallen. Så å si ingen av de som har deltatt i disse årene har spilt volley tidligere i livet. De har flinke og engasjerte Busi som trener, som er på idrettsutveksling fra Zimbabwe via NIF/Norec.

Sesongens høydepunkt kommer i april hvert år når det er turnering mot andre 60+-lag på Østlandet. I år går turen til Kongsvinger!


Hei! Vi ønsker oss flere som har passert 60 år til å dele vår interesse for volleyball. Du er hjertelig velkommen til Stovnerhallen. Vi tar også imot menn!

Kontakt John Walstad på mobil 91 19 65 37.
Oppmøte: Stovnerhallen, onsdager kl. 12.00–13:00.
Du må være over 60 år, både kvinner og menn er velkomne.

Når det gjelder teppebowling og vanlig bowling vil det komme på plass tidspunkt i nærmeste framtid.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.