Endelig en real fotballkamp

Postet av Frank Eilert Fossum den 30. Aug 2024

Gutta hadde lagt vekk unotene og spilte heller fotball. Det ble en slitekamp mot et godt lag, og da smakte seieren så mye bedre. Og nå vet vi at vi kan.

Det har ikke vært like bra i alle kampene. Dessverre har ikke kapasiteten strukket til for undertegnede, så vi mangler noen referater. Før referatet fra Follo-kampen er det noen bilder fra møtene vi hadde med Grorud 2 og Lambertseter i august. I tillegg til de to kampene spilte vi OBOS Cup-kamp (Oslomesterskapet) mot Oslojuvelene. Den kampen vant vi 4–1, og ga en smak av hva A-laget er i stand til. Forhåpentligvis fortsetter vi nå på denne gode veien.

Dytting i ryggen kan være vanskelig for dommeren å se

Lavt tyngdepunkt

Vi prøvde kampen ut, men Groruds mål i det syttiende minutt, ble stående som sluttresultat

Et virkelig positivt trekk ved arrangementet var at kiosken igjen var åpen. Alltid positive og hyggelige Eivor har tatt på seg jobben med å holde åpent på alle A-lagets seriekamper i høst. Det skal bli godt å bli mottatt med kaffe og vafler før kampen, og ei varm pølse i pausen. Som vi vet, det kan bli kaldt på Rommensletta utover mot oktober. Norvald mannen hennes, er tilskuer, men har tatt i et tak i pausen

Vi har scoret . . .

. . . de har scoret

Straffe til 2–2 . . .

Så nær seier, men Lambertseterkeeperen fikk satt en lang finger på en lang kropp, på ballen som styrte så vidt på utsiden av stolpen

Nedenfor er noen bilder og et lite referat fra kampen mellom Stovner SK og Follo FK 2.

Det var grått på Rommensletta, men lagenes fine drakter løftet det grå litt vekk . . .

Mannefall . . .

. . . Martin satte et flott plaster på eventuelle sår ved å sette inn dagens andre mål for Stovner

Follo scorer sitt første mål

Mikail (35, hvit trøye) setter straks inn Stovners tredje mål for dagen . . .

. . . det kan vi like

Follo fylte opp med folk i vår femmeter etter pausen

Harde dueller

Denne mannen må vi stoppe

Follo presset og skapte mange farlige situasjoner

Vi hadde også våre muligheter mot slutten av kampen . . .

. . . og her sikrer Omar seieren!

Kampen åpnet litt forsiktig. Follo fikk et par cornere. Forsiktigheten forsvant da Kevin Thasan fikk en presis ball på egen banehalvdel, forserte oppover langs vår venstre side ved hjelp av fart og dribleserier. Ballen ble levert Ali Essaidi, som satte inn 1–0. Da var det gått fem minutter.

Etter målet hadde vi spillet og presset. Det tok noen minutter før Follo jevnet ut. De fikk en corner etter et kvarter, og vi et frispark ca. 25 meter fra mål. Bare noen minutter etter var Martin Marsby Johnsen på et godt løp mot sekstenmeteren til Follo og satte inn 2–0. Vi fortsatte med stor innsats. Men Follo sleit seg til et press foran vårt målområde. Det lønte seg. Satte først en ball utenfor, før de etter 32 minutter satte inn en redusering til 2–1.

Spillet hadde et mønster. Stovner var energiske. Energien gikk ikke over i ufint spil. Follo var trofast mot et spill hvor de hadde god avstand mellom spillerne, og var ganske presise i pasningene. Når vi kjempet og prøvde avklaringer i forsvaret var det de som fikk ballen og kunne fortsette presset.

Bare seks minutter etter Follos første mål presset de etter en corner, og litt fram og tilbake i forsvarsfeltet, og fikk utligningen med et selvmål kreditert vår keeper.

Det var selvfølgelig frustrerende. Men nå viste vi oss fram, og sto på. Belønningen var et fint mål av Mikail Tektas etter en corner Det var i første omgangs siste minutt.

Annen omgang åpnet med noen raske cornere til Follo. Etter ti minutter ble Mikail felt. Et godt skudd strøyk hjørnet på utsida. Follo satte en ball i metallet etter et kvarter. Ytterligere et kvarter fram var de på farten mot målet vårt, men keeper Omar Haddaoui avverget med en god redning.

Follo følte vel at de hadde spillet og ble kanskje litt frustrerte for at det ikke ble noen resultater Stovner ville vinne kampen, og slåss for det. Var kompakte og alltid i veien for Follo. De foretok et massivt spillerbytte i aller siste del av kampen.

Det hjalp ikke. De spilte seg til noen muligheter, på samme måte som vi hadde noen sjanser.

Endelig fikk vi på tribunen se en kamp med real, god fotball. Harde dueller, gode løp, noen dribleserier, skudd på og i mål, gode keeperinngripende, tre poeng og åpen kiosk. Hva mer er det å ønske av en fotballkamp.

Tabellstillingen er at vi har økt avstanden ned til Lommedalen, som ligger på dumpeplassen. Vi er fem poeng foran, og har femten bedre i målforskjell. Over Stovner er Lambertseter med ett poengs avstand, også de med en dårligere målforskjell. Over der igjen ligger Bøler, fem poeng mer enn Stovner og en kamp mindre spilt. Dette er laget vi skal møte i neste runde på Haraløkka tirsdag 3. september, kl. 20.15.

Jeg er ikke storforlangende, men det hadde vært gjevt om gutta tok med tre poeng hjem til Stovner.